У РАТЕЛ-у одржан припремни тренинг за такмичење „European Cybersecurity Challenge 2024“

02.09.2024

У оквиру сарадње са Мрежом за сајбер безбедност, у просторијама РАТЕЛ-а тј. Националног ЦЕРТ-а је 31. августа и 1. септембра одржан први део припремног тренинга за такмичење „European Cybersecurity Challenge (ECSC)“. На тренингу су учествовали представници тимова из Бугарске, Естоније, Ирске, Мађарске, Пољске, Румуније, Словачке, Словеније, Холандије, Хрватске, Чешке, Швајцарске и Србије.

Најбољи сајбер таленти сваке земље учеснице такмичиће се на јединственој платформи која је посвећена размени знања, сарадњи и изазовима. Кроз практичне тестове ће решавати безбедносне изазове из области веб и мрежне безбедности, безбедности мобилних уређаја, криптографије, реверзног инжењеринга и дигиталне форензике.

Такмичење ће се одржати у Торину, у Италији, од 7. до 11. октобра, а подржаће га Агенција Европске уније за сајбер безбедност - ENISA, у сарадњи са италијанском Националном агенцијом за сајбер безбедност и Националном лабораторијом за сајбер безбедност.

„European Cybersecurity Challenge (ECSC)“ је годишње европско такмичење које окупља младе таленте узраста од 14 до 25 године из целе Европе и представља прилику за повезивање, сарадњу и надметање.  Циљ такмичења је охрабривање младих да одаберу каријеру у области сајбер безбедности.

Више о овом догађају се налази на следећем линку.