5. број часописа TELEKOMUNIKACIJE

23.07.2010

Обавештавамо читаоце да је објављен пети број стручно-научног часописа Републичке агенције за електронске комуникације. Садржај броја можете видети на адреси www.telekomunikacije.rs.

Уводни чланак петог броја представља осврт наших колега из Румуније на процес придружења Европској унији и утицај тог процеса на регулативу у области телекомуникација у тој земљи. С обзиром да је јавност у Србији тренутно веома заинтересована за проблеме безбедности података, заштите приватности и рада служби јавних безбедности, у овом броју објављујемо два рада који се баве том тематиком.

Актуелна тема преласка са аналогног на дигитално емитовање телевизијског сигнала у Републици Србији заступљена је радом о првом експерименталном емитовању програма помоћу DVB-T2 технологије која представља усвојени стандард за дигитално емитовање програма у нашој земљи.Телекомуникације су обележиле доделу Нобелове награде за физику за 2009. годину. Због тога смо одлучили да своје читаоце упознамо са лауреатима и њиховим доприносом развоју савремених телекомуникационих система.

Уједно уредништво часописа TELEKOMUNIKACIJE обавештава ауторе заинтересоване за објављивање радова у наредном 6. броју часописа да пријављивање и предаја радова почиње 1. септембра 2010. године, искључиво преко сајта часописа у секцији Регистрација