МУНДИО МОБАЈЛ - ВИРТУЕЛНИ МОБИЛНИ ОПЕРАТОР У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ

20.05.2016
Регулаторна агенција за електронске комуникације и поштанске услуге (РАТЕЛ) данас је представила новог, виртуелног, мобилног оператора у нашој земљи.

Компанија Мундио мобајл (Mundio Mobile) д.о.о, део британске компаније Мундио груп (Mundio Grоup) планира да на тржишту у Србији претежно пружа услуге међународних припејд позива. Мундио ће радити као виртуелни мобилни оператор и закупљиваће приступ мрежној инфраструктури оператора Вип мобајл, како би својим будућим корисницима могао да пружи услуге мобилне телефоније. Концепт виртуелног мобилног оператора (MVNO) се већ годинама успешно практикује у региону и у свету. Виртуелни мобилни оператор нема сопствену мрежу, већ комерцијално закупљује мобилну мрежу неког од мобилних оператора у земљи у којој планира да пружа услуге. Када буде почео да пружа услуге, Мундио мобајл ће на нашем тржишту користити бренд под којим наступа и у другим земљама, Вектон мобајл (Vectone Mobile).

Директор РАТЕЛ-а, др Владица Тинтор, је поздравио улазак новог оператора на тржиште телекомуникација у нашој земљи: ,,Један од главних задатака РАТЕЛ-а јесте да обезбеди конкурентност на тржишту телекомуникација у Србији. С тим у вези имамо велико задовољство да најавимо долазак новог оператора на тржиште мобилне телефоније. РАТЕЛ је уложио велики напор да административне процедуре буду брзо решене и да се испуне сви предуслови за рад новог оператора. Овим се обезбеђује већа понуда за крајње кориснике, а за државу Србију нове инвестиције и запошљавање“.

,,Мундио Груп је основан 2002. године. Сада је један од водећих међународних оператора и пружа услуге милионима корисника у Великој Британији, Француској, Белгији, Шведској, Данској, Холандији, Португалији и Аустрији. Током 2016. године Мундио Груп ће, у оквиру свог програма међународног ширења пословања, почети да пружа услуге на Кипру, у Чешкој Републици, Италији и, наравно, Србији’’, нагласио је Чана Курера, директор Мундио мобајла у Србији и најавио понуду нових услуга по повољним ценама, али и инвестирање у Србији и отварање нових радних места.

,,Својим доласком на тржиште Вип је, као трећи оператор, понудио праву алтернативу корисницима и подигао стандарде телекомуникација у Србији. Верујем да ће четврти мобилни оператер додатно подстаћи конкурентност, што је увек у интересу крајњих корисника. Драго ми је да је Мундио група одабрала баш Вип мобајл за партнера, јер је то још један доказ квалитета и капацитета наше мреже и наше стручности у мобилним телекомуникацијама’’, изјавио је Дејан Турк, директор компаније Вип мобајл.