Обавештење емитерима којима су донете одлуке о продужењу дозвола за емитовање програма од стране Републичке радиодифузне агенције

18.03.2014
Републичка агенција за електронске комуникације (у даљем тексту, Агенција) је у предходном периоду примила известан број дописа Републичке радиодифузне агенције (у даљем тексту, РРА) уз које су достављене одлуке Савета РРА о продужењу важењa дозволе за емитовање радијског или телевизијског програма одређеном броју емитера.

У складу са чланом 100. став 2. Закона о електронским комуникацијама (Сл. гласник Републике Србије, бр. 44/10 и 60/13-УС), када је посебним законом прописано да је саставни део дозволе за емитовање програма и дозвола за коришћење радио-фреквенција, Агенција издаје појединачну дозволу на захтев органа надлежног за радиодифузију.

У складу са чланом 92. став 3. Закона о електронским комуникацијама:

„Ималац појединачне дозволе подноси Агенцији захтев за продужење трајања појединачне дозволе у року који није краћи од 30 дана, нити дужи од 90 дана, пре истека важности појединачне дозволе.“

С обзиром на поменуте одредбе Закона о електронским комуникацијама, обавештавамо имаоце појединачних дозвола за коришћење радио-фреквенција (емитере), а који су добили одлуке Савета РРА, да је потребно да се Агенцији обрате у горе наведеним роковима, како би овакви захтеви били разматрани у складу са Законом о електронским комуникацијама.