Отворена финансијска понуда компаније Tеленор за лиценцу за другог фиксног оператора

15.01.2010
Републичка агенција за телекомуникације објављује да је компанија Теленор д.о.о, једини квалификовани понуђач у поступку јавног надметања за издавање једне лиценце за јавне фиксне телекомуникационе мреже и услуге за територију Републике Србије, понудила износ од 1.050.000 евра на име једнократне накнаде за лиценцу за другог фиксног оператора.

Отварање финансијске понуде је обављено 15.1.2010. у просторијама Републичке агенције за телекомуникације.

Овлашћени представник понуђача, генерални директор Теленора д.о.о. Ћел-Мортен Јонсен, је након отварања коверте са финансијском понудом потврдио првобитно понуђени износ од милион и педесет хиљада евра, што представља коначан понуђени износ једнократне накнаде за издавање Лиценце.

Комисија за спровођење поступка јавног надметања ће сачинити извештај, након чега ће Управни одбор Агенције у предвиђеном року донети одлуку сагласно Закону о телекомуникацијама и Правилнику о броју и периоду на који се издаје Лиценца за јавне фиксне телекомуникационе мреже и услуге, као и о минималним условима за издавање Лиценце и најмањем износу једнократне накнаде за издавање Лиценце Министарства за телекомуникације и информационо друштво.