РАТЕЛ ДОМАЋИН 54. САСТАНКА ПРОЈЕКТНОГ ТИМА WGSE SE19

17.09.2010
54. састанак пројектног тима SE19 који се у оквиру радне групе за инжењеринг спектра WGSE (Spectrum Engineering Working Group) Одбора за електронске комуникације (ECC) Европске конференције поштанских и телекомуникационих администрација (CEPT) бави широкопојасним апликацијама везаним за фиксне сервисе (Broadband Applications in Fixed Service) одржан је 7. и 8. септембра у просторијама Републичке агенције за електронске комуникације. Састанку су присуствовали представници администрација, оператора и произвођача опреме из 13 европских земаља, уз председавање Жана Филипа Кермоала из Европске канцеларије за телекомуникације (ЕСО).

CEPT (European Conference of Postal and Telecommunications Administrations) је европска организација која се бави поштанском и телекомуникационом проблематиком. Администрације 48 земаља су чланице CEPT-а. Основну структуру CEPT-а чине три одбора:

Одбор за електронске комуникације - Electronic Communications Committee (ECC),

Европски одбор за поштанску регулативу - European Committee for Postal Regulation (CERP),

Одбор за прописе Међународне уније за телекомуникације - Committee for ITU Policy (Com-ITU).

Радна група за инжењеринг спектра је једна од шест радних група организованих у оквиру Одбора за електронске комуникације и бави се израдом техничких упутстава, компатибилношћу и критеријумима за омогућавање ефикасног заједничког коришћења радиофреквенцијског спектра за различите радиокомуникационе системе и службе.

Председавајући седнице, Жан Филип Кермоал, захвалио се РАТЕЛ-у на изванредним условима и техничкој подршци који су омогућили интензиван дводневни рад пројектног тима SE19.

Закључак 54. седнице SE19
Листа учесника SE 19 Београд 2010