РАТЕЛ у посети поштанском центру

19.04.2016

Директор Регулаторне агенције за електронске комуникације и поштанске услуге, др Владица Тинтор, је са својим сарадницима посетио Регионални поштанско-логистички центар у Београду.

Представници Јавног предузећа Пошта Србије“ упознали су руководство РАТЕЛ-а са аутоматизованом обрадом пошиљака. Нова технологија обухвата машине које, помоћу посебног система за очитавање, препознају адресе на пошиљкама и прецизно их усмеравају до сваке поште и поштанског рејона.

Произвођачи опреме су омогућили очитавања адреса исписаних било руком било машином, ћириличним или латиничким писмом. Уколико је адреса непотпуна, таква пошиљка се прослеђује у поштански центар на додатно видео-кодирање. У Београду су инсталиране две машине за обраду писмоносних пошиљака тежине до 100 грама, а остале се налазе у Нишу и Новом Саду. Брзина сортирања крупних пошиљака и пакета је 8.500 комада на сат.

У оквиру својих надлежности у области поштанских услуга, Агенција обилази поштанске операторе и упознаје се са њиховим радом.