Саопштење за јавност: Позив даваоцима Интернет и КДС услуга

16.01.2006

У складу са Законом о телекомуникацијама којим је Републичкој агенцији за телекомуникације (РАТЕЛ) дат задатак да врши регулацију телекомуникационог сектора, а у циљу заштите корисника и развоја телекомуникација, Управни одбор (УО) РАТЕЛ-а је у складу са Законом донео

О Д Л У К У

да се обави евидентирање свих привредних субјеката који учествују у пружању услуга Интернета и КДС-а, и истовремено прикупе основни технички и економски показатељи стања на овом тржишту.

У сарадњи са даваоцима ових услуга сачињени су упитници намењени овој евиденцији. Потребно је да се у року од 30 дана упитници попуне и у папирној и електронској форми пошаљу на адресу:

РАТЕЛ, Сектор за телекомуникације и информационе технологије, 11000 Београд, Палмотићева 2, e-mail: uorat@ratel.org.yu .

Упитници се налазе на Интернет страни РАТЕЛ-а (упитници су у .доц формату):

упитник КДС | упитник Интернет провајдери

Овом приликом желимо да прикупимо и мишљења о проблемима са којима се сусрећу оператери односно провајдери, како би дефинисали приоритет њиховог решавања.

Такође очекујемо предлоге и допуне за измену ових упитника, са циљем добијања што реалније слике телкомуникационог тржишта.

Београд, 16.01.2006.

Председник УО РАТЕЛ
Проф. др Јован Радуновић