Свечано уручене лиценце за фиксни бежични приступ

17.06.2009

Републичка агенција за телекомуникације данас је доделила две лиценце за фиксни бежични приступ (FWA) за јавну телекомуникациону мрежу и услуге у фреквенцијском опсегу 411,875-418,125/421,875-428,125 MHz за територију Републике Србије.

Телеком Србија и Media Works су победили на недавно завршеном јавном надметању и уплатили су износ од по 540.000 евра у буџет Републике Србије, чиме су остварили право да од данас почну да користе своје лиценце.

Лиценце се издају на период од 10 година, а компаније које су добиле лиценце треба да почну са пружањем комерцијалних услуга најкасније за шест месеци од данашњег дана. „Према условима конкурса, Телеком Србија и Media Works морају у првој години од ступања на снагу лиценци да покрију најмање 20 одсто насељених места у Јабланичком, Пчињском, Рашком, Пиротском и Златиборском округу, а да у наредне две и по године почну да пружају услуге у најмање 40 одсто насељених места у тих пет округа. На тај начин ће се пре свега решити проблем телефонских прикључака, а становници ових округа ће добити и Интернет брзине 128/64 kb/s“ - изјавио је др Милан Јанковић, извршни директор РАТЕЛ-а.

Лиценце, које је испред РАТЕЛ-а уручио др Милан Јанковић, у име Телекома Србија примио је Владимир Лучић, директор Дирекције за комерцијалне послове, а у име компаније Media Works директор Слободан Ђиновић.

Свечаном уручењу лиценци, одржаном у просторијама Републичке агенције за телекомуникације, присуствовалa je и министарка за телекомуникације и информационо друштво Јасна Матић.

галерија>>>