Учешће РАТЕЛ-а на регионалном састанку о ОТТ услугама

21.12.2022

Сарајево, 13. и 14. децембар - У организацији Регулаторне агенције за комуникације Босне и Херцеговине, одржан је регионални састанак о OTT (Over-the-Top) услугама, регулацији AVM услуга и имплементацији дигиталног радија (T-DAB). На састанку су учествовали представници регулаторних тела из Босне и Херцеговине, Србије, Црне Горе, Хрватске, Словеније и Северне Македоније.

Циљ састанка је био да се, кроз пленарну дискусију и билатералне договоре, размене искуства, као и да се дефинише даља сарадња у овим областима.

На почетку састанка присутнима се обратио генерални директор Регулаторне агенције за комуникације Драшко Милиновић и том приликом изразио наду да ће се кроз заједничку дискусију и билатералне договоре дефинисати заједничка мапа пута и сарадња у овој области. Додао је да би то свакако допринело бржем развоју регулаторног и техничког оквира за комуникационе услуге које још увек нису регулисане, како у Босни и Херцеговини, тако и у региону, упркос очигледној потреби за давањем адекватног одговора на ово питање у скорој будућности.

Представнице РАТЕЛ-а на овом састанку су биле Наталија Варагић, која је представила искуства у имплементацији дигиталног радија (T-DAB) у Републици Србији и Сања Вукчевић Вајс, са презентацијом на тему „ОТТ услуге – Регулаторни оквир и примена”.