Заједничко саопштење РРА И РАТЕЛ-а

04.12.2006

Републичка радиодифузна агенција (РРА) и Републичка агенција за телекомуникације (РАТЕЛ) упутиле су радио и телевизијским станицама које у региону град Београд емитују програм без дозволе решења о забрани емитовања програма.


Решења за 33 радија и осам телевизија, донета су на основу Закона о радиодифузији и Закона о телекомуникацијама, јер је емитовање програма без дозволе, према одредбама оба закона забрањено.


РРА и РАТЕЛ очекују да ће сви који емитују програм илегално поступити у складу са налогом из решења о забрани емитовања програма без дозволе. У супротном, поред печаћења емисионе технике, очекују их и двоструке прекршајне пријаве. За ту врсту прекршаја предвиђају новчане казне до милион динара за правно лице и до 50.000 за одговорно лице.


Подсећамо да су РРА и РАТЕЛ покренули процедуру за проширење Плана расподеле радиофреквенција за регион град Београд. Радио и телевизијске станице које свесно буду кршиле закон неће бити узимане у обзир на било ком будућем јавном конкурсу за издавање дозвола за емитовање програма.

Списак радио и ТВ станица