Захтев за годишње достављање података о параметрима квалитета јавно доступних електронских комуникационих услуга

09.01.2012

На основу члана 8. и члана 11. Правилника о параметрима квалитета јавно доступних електронских комуникационих услуга и спровођењу контроле обављања делатности електронских комуникација („Службени гласник Републике Србије“, број 73/11), оператори су дужни да најмање једном годишње изврше проверу квалитета пружених услуга, као и да извештаје о резултатима тих мерења доставе Републичкој агенцији за електронске комуникације на одговарајућим обрасцима који су прописани у наведеном правилнику. Извештаји треба да садрже параметре квалитета електронских комуникационих услуга које оператор пружа, односно параметре квалитета јавне мобилне комуникационе мреже или јавне фиксне бежичне телекомуникационе мреже (CDMA), уколико оператор поседује одговарајућу лиценцу издату од стране Агенције.

О својим обавезама у вези са извештајима о параметрима квалитета оператори ће бити обавештени и писаним путем. Обрасце извештаја о параметрима квалитета, као и Упутство за попуњавање образаца тих извештаја у PDFформату оператори могу да преузму са Интернет странице Агенције, на адреси:

Годишњи Извештаји о параметрима квалитета

Попуњене извештаје оператори треба да доставе Републичкој агенцији за електронске комуникације до 15. марта 2012. године, и то:

  • у електронској форми, е-mail:kvalitet@ratel.rs,или на CD-у,
  • и у писаној форми, на адресу:

    Републичка агенција за електронске комуникације
    Вишњићева 8
    11000 Београд.