РАТЕЛ донео одлуку о условима интерконекције између Телекома Србија и Теленора

07.06.2010

Републичка агенција за телекомуникације је донела Одлуку којом се јавним телекомуникационим операторима Предузећу за телекомуникације „Телеком Србија“ а.д. из Београда, Таковска 2, и Telenor d.o.o, из Београда, Омладинских бригада 90, одређују услови и цене за услуге интерконекције јавних фиксних телекомуникационих мрежа, у делу терминирања позива, приступних тачака и водова за интерконекцију, као и цена приступа телекомуникационој инфраструктури.

Одлуком се такође налаже Предузећу за телекомуникације „Телеком Србија“ а.д. и компанији Telenor d.o.o. да уреде своје међусобне односе на основу ове Одлуке у року од 30 дана од дана достављања, под претњом принудног извршења.

Предузеће за телекомуникације „Телеком Србија“ а.д. и Telenor d.o.o. се обавезују да тромесечно извештавају Републичку агенцију за телекомуникације о питањима од значаја за реализацију ове одлуке. Уколико се договоре да своје међусобне односе уреде на другачији начин од оног који је утврђен овом Одлуком, дужни су да обавесте РАТЕЛ најмање 30 дана пре примене тог договора.

Републичка агенција за телекомуникације је, у оквиру својих законских надлежности, а у циљу потпуне имплементације Акционог плана за спровођење Стратегије развоја телекомуникација у Републици Србији и Правилника Министарства за телекомуникације и информационо друштво за издавање друге лиценце за фиксну широкопојасну мрежу, односно омогућавања имаоцу друге лиценце да пружа јавне фиксне телекомуникационе услуге коришћењем јавне фиксне телефонске мреже Телекома Србија на територији Републике Србије, донела ову Одлуку којом је успоставила конкуренцију у овом сегменту телекомуникационог тржишта, што је од великог значаја и интереса за све грађане и правне субјекте у Републици Србији.

Одлука о интерконекцији Теленора и Телекома Србија