Теленору уручена лиценца за другог фиксног оператора

19.02.2010
Теленору је данас, на пријему организованом у седишту компаније на Новом Београду, у присуству највиших државних званичника уручена лиценца за другог оператора фиксне телефоније у Републици Србији.

Лиценцу је генералном директору Теленора д.о.о. Ћел-Мортену Јонсену уручио Милан Јанковић, извршни директор Републичке агенције за телекомуникације и председник Комисије за спровођење јавног надметања. Лиценца је издата на период од десет година, уз могућност продужења за исти период. Теленор је у обавези да почне са комерцијалним пружањем услуга у року од годину дана од дана доделе лиценце.

Свечаности поводом уручења лиценце присуствовали су, између осталих угледних гостију, председник Владе Републике Србије Мирко Цветковић, министарка за телекомуникације Јасна Матић, министар одбране Драган Шутановац, градоначелник Драган Ђилас и Јан Едвард Тигесен, потпредседник Теленор Групе.

Премијер Мирко Цветковић и министарка за телекомуникације Јасна Матић су изразили задовољство због уласка другог фиксног оператора на тржиште, јер ће конкуренција донети нове услуге за кориснике и нова улагања у инфраструктуру.

Ћел-Мортен Јонсен је изјавио да је компанији Теленор изузетно драго што постају други оператор фиксне телефоније у Србији и најавио брзо обезбеђивање широкопојасног приступа интернету, у циљу подстицања раста привреде и отварања нових радних места.

Галерија