Предузећу SBB oдобрено повећање цене услуге дистрибуције радијских и телевизијских програма

22.02.2010
Управни одбор Републичке агенције за телекомуникације дао је сагласност предузећу SERBIA BROADBAND-SRPSKE KABLOVSKE MREŽE д.о.о. да, почев од 1. марта 2010. године, може да изврши промену цене услуге дистрибуције радијских и телевизијских програма у својим мрежама на износ од 820,00 динара са ПДВ-ом.

SERBIA BROADBAND-SRPSKE KABLOVSKE MREŽE д.о.о. има обавезу да на прописан начин обавести своје кориснике о измени цене, најмање 14 дана пре почетка примене нове цене, и то објављивањем на свом инфо каналу, односно Интернет страници, као и достављањем те информације претплатницима уз месечни рачун пре повећања цена.

Управни одбор РАТЕЛ-а се приликом одлучивања руководио својим надлежностима проистеклим из Закона о телекомуникацијама, Статутом Републичке агенције за телекомуникације, Одлуком о утврђивању јавног телекомуникационог оператора за услугу дистрибуције радио и телевизијских програма преко кабловске дистрибутивне мреже од 19. фебруара 2007. године и Правилником о примени трошковног принципа, одвојених рачуна и извештавању од стране телекомуникационих оператора са значајним тржишним уделом.

Анализирајући поднети Извештај о раздвајању трошкова и учинака услуга за 2008. годину SBB d.o.o, Финансијски извештај за 2008. годину и Извештај независног ревизора, Агенција је закључила да је тражено повећање цене услуге дистрибуције радијских и телевизијских програма у мрежама предузећа SBB d.o.o, односно накнаде за месечно одржавање система, у складу са трошковима пружања услуге и да се креће у оквирима прихватљиве продајне цене.

Комплетан текст одлуке Управног одбора