РАТЕЛ на јубиларном 40. заседању Генералне скупштине Постевропе

17.10.2024

Јубиларна 40. Генерална скупштина Асоцијације јавних поштанских оператора Европе – Постевропа и пратећи Бизнис форум одржавају се 16. и 17. октобра 2024. године у Београду, а овогодишњи домаћин ове значајне међународне конференције је ЈП „Пошта Србије“.

На отварању скупа говорило се о плановима за развој поштанске индустрије у Европи и изазовима са којима се суочава та делатност, а присутнима су се обратили министар информисања и телекомуникација Дејан Ристић, председница Одбора директора ,Постевропе Елена Фернандез Родригез, министарка науке, технолошког развоја и иновација Јелена Беговић, в.д. директора ЈП ,,Пошта Србије“ г. Зоран Анђеловић, као и генерални секретар Постевропе Ботон Себени. Отварању скупа присуствовао је и директор Регулаторног тела за електронске комуникације и поштанске услуге Драган Пејовић.

Поред разматрања статутарних питања, једна од тема конференције је и развој и имплементација AI технологија са циљем иновирања поштанске делатности и модернизације услуга.

Постевропа је основана 1993. године и окупља европске јавне поштанске операторе, а њен главни циљ је подршка развоју поштанске индустрије кроз примену стратешких пројеката од значаја за јавне операторе у Европи. Ове године је скуп окупио представнике 55 јавних поштанских оператора из 53 државе чланице Постевропе, затим високе представнике међународних организација из поштанске делатности и званичнике Републике Србије, као и представнике релевантних установа, домаће и међународне госте.