Dostava godišnjih izveštaja za operatore poštanskih usluga

20.02.2017

Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge ima obavezu da sačini godišnji izveštaj o stanju tržišta elektronskih komunikacija i poštanskih usluga za 2016. godinu. S tim u vezi, a saglasno Zakonu o poštanskim uslugama, neophodno je da poštanski operatori dostave podatke o broju izvršenih poštanskih usluga, ostvarenom prihodu i reklamacionim postupcima, popunjavanjem obrazaca godišnjeg izveštaja koji se nalaze na adresi http://www.ratel.rs/uputstva_i_obrasci/postanske_usluge.614.html.

Poštanski operatori koji obavljaju ekspres usluge popunjavaju obrazac Ekspres usluge (RAP-2), a poštanski operatori koji obavljaju isključivo kurirske usluge, popunjavaju upitnik Kuriri (RAP-1).

Rok za dostavu godišnjih izveštaja je 03. mart 2017. godine. Popunjeni obrasci se dostavljaju u elektronskoj formi na postanskotrziste@ratel.rs, kao i pisanim putem, overeni pečatom i potpisom ovlašćenog lica, na adresu Regulatorne agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge: Palmotićeva 2, 11003 Beograd 4, PAK 106306.