Dostava podataka iz godišnjih upitnika za 2016. godinu

07.02.2017

Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge je operatorima elektronskih komunikacija uputila zahtev za dostavljanje godišnjih podataka za 2016. godinu. Agencija prikuplja podatke o tržištu elektronskih komunikacija u skladu sa nadležnostima koje ima na osnovu Zakona o elektronskim komunikacijama, a imajući u vidu i obavezu dostavljanja podataka Republičkom zavodu za statistiku, Međunarodnoj uniji za telekomunikacije (ITU) i drugim međunarodnim institucijama.

Operatori mogu odgovarajuće obrasce Izveštaja preuzeti sa internet stranice Agencije:

http://ratel.rs/uputstva_i_obrasci/upitnici_sa_listom_indikatora.478.html.

Rok za dostavu podataka koji se nalaze u tehničkom delu upitnika (GIT obrasci), kao i za upitnik za pakete usluga (GIP obrazac) je 17.03.2017. godine, dok je podatke iz finansijskih upitnika (GIF obrasci) i iz upitnika za usluge sa dodatnom vrednošću (GIV obrazac) potrebno dostaviti čim budu raspoloživi, a najkasnije 30.06.2017. godine.

Popunjene upitnike je potrebno poslati na elektronskom poštom na godisnji.izvestaj@ratel.rs, kao i poštom u pisanoj formi, potpisane i overene, na adresu sedišta Agencije: Palmotićeva 2, 11103 Beograd.