MUNDIO MOBAJL - VIRTUELNI MOBILNI OPERATOR U REPUBLICI SRBIJI

20.05.2016
Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) danas je predstavila novog, virtuelnog, mobilnog operatora u našoj zemlji.

Kompanija Mundio mobajl (Mundio Mobile) d.o.o, deo britanske kompanije Mundio grup (Mundio Group) planira da na tržištu u Srbiji pretežno pruža usluge međunarodnih pripejd poziva. Mundio će raditi kao virtuelni mobilni operator i zakupljivaće pristup mrežnoj infrastrukturi operatora Vip mobajl, kako bi svojim budućim korisnicima mogao da pruži usluge mobilne telefonije. Koncept virtuelnog mobilnog operatora (MVNO) se već godinama uspešno praktikuje u regionu i u svetu. Virtuelni mobilni operator nema sopstvenu mrežu, već komercijalno zakupljuje mobilnu mrežu nekog od mobilnih operatora u zemlji u kojoj planira da pruža usluge. Kada bude počeo da pruža usluge, Mundio mobajl će na našem tržištu koristiti brend pod kojim nastupa i u drugim zemljama, Vekton mobajl (Vectone Mobile).

Direktor RATEL-a, dr Vladica Tintor, je pozdravio ulazak novog operatora na tržište telekomunikacija u našoj zemlji: ,,Jedan od glavnih zadataka RATEL-a jeste da obezbedi konkurentnost na tržištu telekomunikacija u Srbiji. S tim u vezi imamo veliko zadovoljstvo da najavimo dolazak novog operatora na tržište mobilne telefonije. RATEL je uložio veliki napor da administrativne procedure budu brzo rešene i da se ispune svi preduslovi za rad novog operatora. Ovim se obezbeđuje veća ponuda za krajnje korisnike, a za državu Srbiju nove investicije i zapošljavanje“.

,,Mundio Grup je osnovan 2002. godine. Sada je jedan od vodećih međunarodnih operatora i pruža usluge milionima korisnika u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Belgiji, Švedskoj, Danskoj, Holandiji, Portugaliji i Austriji. Tokom 2016. godine Mundio Grup će, u okviru svog programa međunarodnog širenja poslovanja, početi da pruža usluge na Kipru, u Češkoj Republici, Italiji i, naravno, Srbiji’’, naglasio je Čana Kurera, direktor Mundio mobajla u Srbiji i najavio ponudu novih usluga po povoljnim cenama, ali i investiranje u Srbiji i otvaranje novih radnih mesta.

,,Svojim dolaskom na tržište Vip je, kao treći operator, ponudio pravu alternativu korisnicima i podigao standarde telekomunikacija u Srbiji. Verujem da će četvrti mobilni operater dodatno podstaći konkurentnost, što je uvek u interesu krajnjih korisnika. Drago mi je da je Mundio grupa odabrala baš Vip mobajl za partnera, jer je to još jedan dokaz kvaliteta i kapaciteta naše mreže i naše stručnosti u mobilnim telekomunikacijama’’, izjavio je Dejan Turk, direktor kompanije Vip mobajl.