Obaveštenje emiterima kojima su donete odluke o produženju dozvola za emitovanje programa od strane Republičke radiodifuzne agencije

18.03.2014
Republička agencija za elektronske komunikacije (u daljem tekstu, Agencija) je u predhodnom periodu primila izvestan broj dopisa Republičke radiodifuzne agencije (u daljem tekstu, RRA) uz koje su dostavljene odluke Saveta RRA o produženju važenja dozvole za emitovanje radijskog ili televizijskog programa određenom broju emitera.

U skladu sa članom 100. stav 2. Zakona o elektronskim komunikacijama (Sl. glasnik Republike Srbije, br. 44/10 i 60/13-US), kada je posebnim zakonom propisano da je sastavni deo dozvole za emitovanje programa i dozvola za korišćenje radio-frekvencija, Agencija izdaje pojedinačnu dozvolu na zahtev organa nadležnog za radiodifuziju.

U skladu sa članom 92. stav 3. Zakona o elektronskim komunikacijama:

„Imalac pojedinačne dozvole podnosi Agenciji zahtev za produženje trajanja pojedinačne dozvole u roku koji nije kraći od 30 dana, niti duži od 90 dana, pre isteka važnosti pojedinačne dozvole.“

S obzirom na pomenute odredbe Zakona o elektronskim komunikacijama, obaveštavamo imaoce pojedinačnih dozvola za korišćenje radio-frekvencija (emitere), a koji su dobili odluke Saveta RRA, da je potrebno da se Agenciji obrate u gore navedenim rokovima, kako bi ovakvi zahtevi bili razmatrani u skladu sa Zakonom o elektronskim komunikacijama.