Obaveštenje operatorima o obavezi dostavljanja podataka o parametrima kvaliteta

25.01.2017
Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge (u daljem tekstu: Agencija) je operatorima elektronskih komunikacionih mreža i usluga uputila Zahteve za dostavljanje podataka o parametrima kvaliteta javno dostupnih elektronskih komunikacionih mreža i usluga za 2016. godinu.

U skladu sa odredbom čl. 8. i 11. Pravilnika o parametrima kvaliteta javno dostupnih elektronskih komunikacionih usluga i sprovođenju kontrole obavljanja delatnosti elektronskih komunikacija („Službeni glasnik RS“, br. 73/11 i 3/14) operatori su dužni da vrše proveru kvaliteta pružanja usluga, odnosno kvaliteta mreža, kao i da rezultate tih merenja najmanje jednom godišnje dostavljaju Agenciji na odgovarajućim propisanim obrascima Izveštaja o vrednostima parametara kvaliteta (PPK obrasci).

Operatori mogu odgovarajuće obrasce Izveštaja preuzeti sa internet stranice Agencije:http://ratel.rs/uputstva_i_obrasc/godisnji_izvestaji_o_parametrima_kvaliteta.551.html

Operatori imaju obavezu da popunjene obrasce Izveštaja o vrednostima parametara kvaliteta dostave Agenciji do 15. marta 2017. godine na e-mail: kvalitet@ratel.rs ili poštom u pisanoj formi na adresu sedišta Agencije: Palmotićeva 2, 11103 Beograd.