Obaveštenje taksi asocijacijama na području Republike Srbije o postupku za izdavanje pojedinačne dozvole za korišćenje radio-frekvencija

14.06.2013

Uzimajući u obzir predloge taksi asocijacija (preduzeća, udruženja i preduzetnika), Radne grupe za auto-taksi prevoz i dopis Gradske uprave grada Beograda – Sekretarijat za saobraćaj IV-01 br. 34416-930/13 od 21.05.2013. godine, Kolegijum direktora Republičke agencije za elektronske komunikacije, na sednici održanoj 03.06.2013. godine, doneo je odluku da se ubuduće u napomeni „Dozvole za korišćenje radio-frekvencija za radio-stanicu“ ne upisuje ime i prezime taksiste - neposrednog korisnika i vlasnika radio-stanice.

Saglasno sa gore navedenim, a u skladu sa Pravilnikom o obrascima zahteva za izdavanje pojedinačne dozvole za korišćenje radio-frekvencija (“Službeni glasnik RS”, broj 8/11) uz Zahtev za izdavanje pojedinačne dozvole za korišćenje radio-frekvencija (ZPD Obrazac), podnosilac Zahteva (taksi preduzeće, taksi udruženje i preduzetnik) dostavlja:

  • dokumentaciju od značaja za odlučivanje u postupku izdavanja dozvole, u skladu sa odgovarajućim odredbama Zakona o elektronskim komunikacijama (“Službeni glasnik RS”, br. 44/10), i drugim relevantnim propisima;
  • spisak taksista, koji koriste usluge radio-centra (ime i prezime, matični broj i komunalni broj) ako su vozila i radio-stanice u vlasništvu preduzetnika članova taksi preduzeća ili taksi udruženja.

Na osnovu dostavljene dokumentacije, Republička agencija za elektronske komunikacije rešenjem izdaje pojedinačnu dozvolu za korišćenje radio-frekvencija na ime privrednog subjekta - privredno društvo, preduzetnika ili udruženje.

Znak identifikacije (pozivni znak) mobilne radio-stanice, koji se upisuje u obrazac Dozvole za korišćenje radio-frekvencija za radio-stanicu, formira se od skraćenog imena privrednog društva, preduzetnika ili udruženja i komunalnog ili rednog broja taksi vozila (bez upisivanja imena taksiste u napomenu dozvole).

Ova odluka se primenjuje od 03.06.2013. godine.

Mišljenje Gradske uprave grada Beograda