Otvorena finansijska ponuda kompanije Telenor za licencu za drugog fiksnog operatora

15.01.2010
Republička agencija za telekomunikacije objavljuje da je kompanija Telenor d.o.o, jedini kvalifikovani ponuđač u postupku javnog nadmetanja za izdavanje jedne licence za javne fiksne telekomunikacione mreže i usluge za teritoriju Republike Srbije, ponudila iznos od 1.050.000 evra na ime jednokratne naknade za licencu za drugog fiksnog operatora.

Otvaranje finansijske ponude je obavljeno 15.1.2010. u prostorijama Republičke agencije za telekomunikacije.

Ovlašćeni predstavnik ponuđača, generalni direktor Telenora d.o.o. Ćel-Morten Jonsen, je nakon otvaranja koverte sa finansijskom ponudom potvrdio prvobitno ponuđeni iznos od milion i pedeset hiljada evra, što predstavlja konačan ponuđeni iznos jednokratne naknade za izdavanje Licence.

Komisija za sprovođenje postupka javnog nadmetanja će sačiniti izveštaj, nakon čega će Upravni odbor Agencije u predviđenom roku doneti odluku saglasno Zakonu o telekomunikacijama i Pravilniku o broju i periodu na koji se izdaje Licenca za javne fiksne telekomunikacione mreže i usluge, kao i o minimalnim uslovima za izdavanje Licence i najmanjem iznosu jednokratne naknade za izdavanje Licence Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo.