Preduzeću SBB odobreno povećanje cene usluge distribucije radijskih i televizijskih programa

22.02.2010
Upravni odbor Republičke agencije za telekomunikacije dao je saglasnost preduzeću SERBIA BROADBAND-SRPSKE KABLOVSKE MREŽE d.o.o. da, počev od 1. marta 2010. godine, može da izvrši promenu cene usluge distribucije radijskih i televizijskih programa u svojim mrežama na iznos od 820,00 dinara sa PDV-om.

SERBIA BROADBAND-SRPSKE KABLOVSKE MREŽE d.o.o. ima obavezu da na propisan način obavesti svoje korisnike o izmeni cene, najmanje 14 dana pre početka primene nove cene, i to objavljivanjem na svom info kanalu, odnosno Internet stranici, kao i dostavljanjem te informacije pretplatnicima uz mesečni račun pre povećanja cena.

Upravni odbor RATEL-a se prilikom odlučivanja rukovodio svojim nadležnostima proisteklim iz Zakona o telekomunikacijama, Statutom Republičke agencije za telekomunikacije, Odlukom o utvrđivanju javnog telekomunikacionog operatora za uslugu distribucije radio i televizijskih programa preko kablovske distributivne mreže od 19. februara 2007. godine i Pravilnikom o primeni troškovnog principa, odvojenih računa i izveštavanju od strane telekomunikacionih operatora sa značajnim tržišnim udelom.

Analizirajući podneti Izveštaj o razdvajanju troškova i učinaka usluga za 2008. godinu SBB d.o.o, Finansijski izveštaj za 2008. godinu i Izveštaj nezavisnog revizora, Agencija je zaključila da je traženo povećanje cene usluge distribucije radijskih i televizijskih programa u mrežama preduzeća SBB d.o.o, odnosno naknade za mesečno održavanje sistema, u skladu sa troškovima pružanja usluge i da se kreće u okvirima prihvatljive prodajne cene.

Kompletan tekst odluke Upravnog odbora