RATEL DOMAĆIN 54. SASTANKA PROJEKTNOG TIMA WGSE SE19

17.09.2010
54. sastanak projektnog tima SE19 koji se u okviru radne grupe za inženjering spektra WGSE (Spectrum Engineering Working Group) Odbora za elektronske komunikacije (ECC) Evropske konferencije poštanskih i telekomunikacionih administracija (CEPT) bavi širokopojasnim aplikacijama vezanim za fiksne servise (Broadband Applications in Fixed Service) održan je 7. i 8. septembra u prostorijama Republičke agencije za elektronske komunikacije. Sastanku su prisustvovali predstavnici administracija, operatora i proizvođača opreme iz 13 evropskih zemalja, uz predsedavanje Žana Filipa Kermoala iz Evropske kancelarije za telekomunikacije (ESO).

CEPT (European Conference of Postal and Telecommunications Administrations) je evropska organizacija koja se bavi poštanskom i telekomunikacionom problematikom. Administracije 48 zemalja su članice CEPT-a. Osnovnu strukturu CEPT-a čine tri odbora:

Odbor za elektronske komunikacije - Electronic Communications Committee (ECC),

Evropski odbor za poštansku regulativu - European Committee for Postal Regulation (CERP),

Odbor za propise Međunarodne unije za telekomunikacije - Committee for ITU Policy (Com-ITU).

Radna grupa za inženjering spektra je jedna od šest radnih grupa organizovanih u okviru Odbora za elektronske komunikacije i bavi se izradom tehničkih uputstava, kompatibilnošću i kriterijumima za omogućavanje efikasnog zajedničkog korišćenja radiofrekvencijskog spektra za različite radiokomunikacione sisteme i službe.

Predsedavajući sednice, Žan Filip Kermoal, zahvalio se RATEL-u na izvanrednim uslovima i tehničkoj podršci koji su omogućili intenzivan dvodnevni rad projektnog tima SE19.

Zaključak 54. sednice SE19
Lista učesnika SE 19 Beograd 2010