RATEL U POSETI GENERALŠTABU VOJSKE SRBIJE

21.12.2023

BEOGRAD, decembar 2023 - Delegacija RATEL-a je, na poziv Generalštaba Vojske Srbije, posetila Upravu za telekomunikacije i informatiku u cilju predstavljanja podataka iz Pregleda tržišta elektronskih komunikacija i poštanskih usluga u Republici Srbiji u 2022. godini.

Predstavnicima Uprave je tom prilikom prezentovan pregled tržišta elektronskih komunikacija i usluga operatora, zatim modeli za unapređenje konkurencije na tržištu poštanskih usluga, kao i rad Nacionalnog CERT-a koji od osnivanja sarađuje sa Vojskom Srbije kroz zajedničke vežbe, usavršavanja izrade platformi za razne oblike simulacija i slično. Tokom radne posete napravljen je i zajednički osvrt na aspekte dosadašnje saradnje, kao i na potencijalne mogućnosti za njeno dalje unapređenje.

Tradicionalno predstavljanje pregleda tržišta na kraju kalendarske godine, primarno iz oblasti elektronskih komunikacija, ima svrhu da omogući stručnim službama Vojske Srbije u oblasti telekomunikacija i informatike da prati trendove razvoja i razmenjuje  informacije iz ove oblasti civilnog društva.