Saopštenje za javnost: Poziv davaocima Internet i KDS usluga

16.01.2006

U skladu sa Zakonom o telekomunikacijama kojim je Republičkoj agenciji za telekomunikacije (RATEL) dat zadatak da vrši regulaciju telekomunikacionog sektora, a u cilju zaštite korisnika i razvoja telekomunikacija, Upravni odbor (UO) RATEL-a je u skladu sa Zakonom doneo

O D L U K U

da se obavi evidentiranje svih privrednih subjekata koji učestvuju u pružanju usluga Interneta i KDS-a, i istovremeno prikupe osnovni tehnički i ekonomski pokazatelji stanja na ovom tržištu.

U saradnji sa davaocima ovih usluga sačinjeni su upitnici namenjeni ovoj evidenciji. Potrebno je da se u roku od 30 dana upitnici popune i u papirnoj i elektronskoj formi pošalju na adresu:

RATEL, Sektor za telekomunikacije i informacione tehnologije, 11000 Beograd, Palmotićeva 2, e-mail: uorat@ratel.org.yu .

Upitnici se nalaze na Internet strani RATEL-a (upitnici su u .doc formatu):

upitnik KDS | upitnik Internet provajderi

Ovom prilikom želimo da prikupimo i mišljenja o problemima sa kojima se susreću operateri odnosno provajderi, kako bi definisali prioritet njihovog rešavanja.

Takođe očekujemo predloge i dopune za izmenu ovih upitnika, sa ciljem dobijanja što realnije slike telkomunikacionog tržišta.

Beograd, 16.01.2006.

Predsednik UO RATEL
Prof. dr Jovan Radunović