Skup o sprovođenju Direktive o radio-opremi

16.10.2017

Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge 16. i 17. oktobra 2017. godine organizuje međunarodni skup pod nazivom „Implementacija i sprovođenje Direktive o radio-opremi (RED)“.

U junu ove godine počela potpuna primena Direktive o radio opremi 2014/53/EU Evropskog parlamenta i Saveta Evropske unije o usklađivanju zakonodavstava država članica o stavljanju na tržište radio-opreme, kojom su uspostavljeni novi regulatorni zahtevi za radio-opremu. Kako je reč o veoma aktuelnom pitanju koje je donelo dosta izazova u implementaciji, postojala je potreba za razmatranjem aktuelnih pitanja između nadležnih organizacija zemalja u regionu.

Teme sastanka su postojeći zakonski i institucionalni okviri u vezi sa stavljanjem na tržište i upotrebom radio-opreme u zemljama Jugoistočne Evrope, tumačenja i pojašnjenja u vezi sa primenom Direktive o radio-opremi, kao i mogućnosti saradnje na regionalnom nivou.

Na sastanku učestvuju predstavnici regulatornih tela i državnih institucija Albanije, Bosne i Hercegovine, Grčke, Makedonije, Slovenije, Srbije, Hrvatske i Crne Gore.