U RATEL-u održan pripremni trening za takmičenje „European Cybersecurity Challenge 2024“

02.09.2024

U okviru saradnje sa Mrežom za sajber bezbednost, u prostorijama RATEL-a tj. Nacionalnog CERT-a je 31. avgusta i 1. septembra održan prvi deo pripremnog treninga za takmičenje „European Cybersecurity Challenge (ECSC)“. Na treningu su učestvovali predstavnici timova iz Bugarske, Estonije, Irske, Mađarske, Poljske, Rumunije, Slovačke, Slovenije, Holandije, Hrvatske, Češke, Švajcarske i Srbije.

Najbolji sajber talenti svake zemlje učesnice takmičiće se na jedinstvenoj platformi koja je posvećena razmeni znanja, saradnji i izazovima. Kroz praktične testove će rešavati bezbednosne izazove iz oblasti veb i mrežne bezbednosti, bezbednosti mobilnih uređaja, kriptografije, reverznog inženjeringa i digitalne forenzike.

Takmičenje će se održati u Torinu, u Italiji, od 7. do 11. oktobra, a podržaće ga Agencija Evropske unije za sajber bezbednost - ENISA, u saradnji sa italijanskom Nacionalnom agencijom za sajber bezbednost i Nacionalnom laboratorijom za sajber bezbednost.

„European Cybersecurity Challenge (ECSC)“ je godišnje evropsko takmičenje koje okuplja mlade talente uzrasta od 14 do 25 godine iz cele Evrope i predstavlja priliku za povezivanje, saradnju i nadmetanje.  Cilj takmičenja je ohrabrivanje mladih da odaberu karijeru u oblasti sajber bezbednosti.

Više o ovom događaju se nalazi na sledećem linku.