Učešće predstavnika RATEL-a na petom Svetskom regulatornom forumu o telekomunikacionim/informaciono-komunikacionim tehnologijama (WTPF)

29.05.2013

Svetski regulatorni forum o telekomunikacionim/informaciono-komunikacionim tehnologijama (World Telecommunication/Information and Communication Technology Policy Forum - WTPF) je međunarodni skup na visokom nivou na kome predstavnici vlada i regulatornih tela, kao i privrednici iz zemalja članica Međunarodne unije za telekomunikacije (ITU) razmenjuju stavove o ključnim regulatornim temama proisteklim iz dinamičnog okruženja informacionih i komunikacionih tehnologija. Ove godine je regulatorni forum održan po peti put, u Ženevi, od 14. do 16. maja, zajedno sa obeležavanjem Svetskog dana telekomunikacija i informacionog društva.

U ime RATEL-a, ovom značajnom skupu su prisustvovali profesor Jovan Radunović, predsednik Upravnog odbora i dr Milan Janković, direktor. Pored razmene iskustava sa predstavnicima regulatornih tela zemalja članica ITU, oni su se sastali i sa generalnim sekretarom ITU, dr Amadunom Tureom.

Detaljniji podaci o forumu nalaze se na adresi:

http://www.itu.int/en/wtpf-13/Pages/default.aspx