Upis u Evidenciju posebnih CERT-ova

01.03.2017

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija doneo je Pravilnik o bližim uslovima za upis u Evidenciju posebnih centara za prevenciju bezbednosnih rizika u informaciono-komunikacionim sistemima. U skladu sa Zakonom o informacionoj bezbednosti ovim pravilnikom su bliže propisani uslovi za upis u Evidenciju. Evidenciju vodi Nacionalni centar za prevenciju bezbednosnih rizika u IKT sistemima (Nacionalni CERT), odnosno Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge koja je nadležna za poslove Nacionalnog CERT-a.

Poseban centar za prevenciju bezbednosnih rizika u IKT sistemima (Poseban CERT) može da obavlja poslove prevencije i zaštite od bezbednosnih rizika u IKT sistemima u okviru određenog pravnog lica ili grupe pravnih lica, oblasti poslovanja i slično. Subjekti koji žele da podnesu prijavu za upis posebnog CERT-a u Evidenciju, mogu to učine od 2. marta 2017. godine.
Prijava za upis u Evidenciju posebnih CERT-ova
Pravilnik o bližim uslovima za upis u Evidenciju posebnih centara za prevenciju bezbednosnih rizika u informaciono-komunikacionim sistemima