Memorandum o razumevanju između RATEL-a i mađarske regulatorne agencije

05.10.2017
Direktor Regulatorne agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge Republike Srbije (RATEL), dr Vladica Tintor i predsednica Agencije za medije i infokomunikacije Mađarske (NMHH), dr Monika Karas, potpisali su Memorandum o razumevanju u oblasti elektronskih komunikacija. Čelnici dve agencije su istakli da je do sada ostvarivana saradnja na tehničkom nivou, koju je potrebno produbiti zbog sve veće važnosti usluga elektronskih komunikacija u razvoju privrede i društvenih delatnosti Srbije i Mađarske.

Memorandum predstavlja osnovu za nove zajedničke programe, buduće redovne kontakte i razvoj praktične saradnje u vezi sa temama koje se odnose na usluge elektronskih komunikacija, a u cilju obostrane koristi koju donosi međusobna saradnja u stvarima koje se tiču razmene informacija, iskustva i dokumenata vezanih za razvoj regulative u oblasti elektronskih komunikacija.


Predstavnici dve agencije su održali bilateralni sastanak i potpisali Memorandum o razumevanju na marginama plenarnog zasedanja Tela evropskih regulatora za elektronske komunikacije (BEREC) u Bukureštu.