Održano 15. Plenarno zasedanje ERGP-a u Beogradu

29.11.2018

U okviru plenarnog zasedanja Grupe evropskih regulatora za poštanske usluge, Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge predstavila je stanje na tržištu poštanskih usluga u Srbiji.

Plenarno zasedanje ERGP-a (European Regulators Group for Postal Services) je završeno usvajanjem izveštaja radnih grupa  prema planu i radnom programu za 2018. godinu. Usvojen je i Program aktivnosti za 2019. godinu. Presedavajući ERGP-a naredne godine biće predstavnik iz Portugala, a 2020. godine iz Grčke.

Plenarnoj sednici su prisustvovali direktori regulatornih agencija iz svih zemalja Evropske unije, kao i direktori regulatornih agencija iz našeg regiona i drugih zemalja koje nisu članice EU.

Ovo je jedinstven slučaj da je plenarno zasedanje zajedno sa otvorenom radionicom održano u Beogradu.

Cilj politike Evropske unije je približavanje regionu Zapadnog Balkana i uključivanje zemalja našeg regiona u aktivnosti Evropske unije.

Saradnja koju RATEL ima sa evropskim regulatorima i Evropskom komisijom (aktivan je član ERGP od 2012. godine sa statusom države posmatrača), daje značajan doprinos aktivnostima ERGP-a.