Zajedničko saopštenje RRA I RATEL-a

04.12.2006

Republička radiodifuzna agencija (RRA) i Republička agencija za telekomunikacije (RATEL) uputile su radio i televizijskim stanicama koje u regionu grad Beograd emituju program bez dozvole rešenja o zabrani emitovanja programa.


Rešenja za 33 radija i osam televizija, doneta su na osnovu Zakona o radiodifuziji i Zakona o telekomunikacijama, jer je emitovanje programa bez dozvole, prema odredbama oba zakona zabranjeno.


RRA i RATEL očekuju da će svi koji emituju program ilegalno postupiti u skladu sa nalogom iz rešenja o zabrani emitovanja programa bez dozvole. U suprotnom, pored pečaćenja emisione tehnike, očekuju ih i dvostruke prekršajne prijave. Za tu vrstu prekršaja predviđaju novčane kazne do milion dinara za pravno lice i do 50.000 za odgovorno lice.


Podsećamo da su RRA i RATEL pokrenuli proceduru za proširenje Plana raspodele radiofrekvencija za region grad Beograd. Radio i televizijske stanice koje svesno budu kršile zakon neće biti uzimane u obzir na bilo kom budućem javnom konkursu za izdavanje dozvola za emitovanje programa.

Spisak radio i TV stanica